• 0888 32 07 24
    0888 32 07 24

Магданоз - Къдрав

  • Магданоз - Къдрав

Магданоз - Къдрав

Модел 155 In stock
0,80 лв.
Марка Флориан
  • Дан. основа: 0,80 лв.

Етикети: Магданоз - Къдрав, 155, Ароматни Подправки

Магданоз Къдрав

Къдравия магданоз се сее директно и не е нужно да подготвяте разсад. Пролетното засяване на семената се извършва в периода между 20 февруари и 10 март. Предзимното засяване на семето направете  в периода между 1 и 15 декември. Периодът на вегетация продължава около 70-80 дни. Отглежда се заради силно ароматните си къдрави листа, които са богати на етерични масла и множество витамини.

Дължи употребата си като освежител на дъха и до голяма степен вкусовите си качества на високата концентрация на хлорофил. Родината на магданоза е Средиземноморието, където все още се среща в диво състояние. Магданозът се използва в кулинарията и медицината от хилядолетия. Немската народна медицина препоръчва настойка от семената или корените на магданоза като средство, повишаващо апетита, подобряващо храносмилането, регулиращо менструацията, като лекарство при заболявания на бъбреците и др. Листата се използват под формата на компрес като обезболяващо и противовъзпалително средство.

Сеитбената норма:  0.800 - 1 кг/дка.

Семена в 1 грам: 650 - 700 броя.

Разфасовка: 5 гр.

 

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол). 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Captcha

Сходни продукти

Копър комон
Копър комон
0,80 лв.
Магданоз - Коренов
Магданоз - Коренов
0,85 лв.
Копър
Копър
0,80 лв.
Магданоз Фестивал
Магданоз Фестивал
0,70 лв.
Копър Местен
Копър Местен
0,80 лв.
Магданоз - Коренов
Магданоз - Коренов
0,90 лв.