• 0888 32 07 24
    0888 32 07 24

Разсад Къри

  • Разсад Къри

Разсад Къри

Модел 10 In stock
3,00 лв.
  • Дан. основа: 3,00 лв.

Етикети: Разсад Къри, 10, Разсад

Разсад Къри

Многогодишно медоносно растение. Минималната температура, която издържа е (-5°С). Използва се като подправка и билка. Ароматът е подобен на този на Къри сместта, от където идва и народното наименование на това растение. Есенно време стръковете се изсушават и се ползват за ароматизиране на помещения или за сухи букети. Една от съставките на Potpourri.
Достига височина 50-100см. и се разпростира на ширина до 60см. Подрязвайте редовно и поддържайте височина до 50см. Листата са сиво-сини до сиво-зелени, подобни по форма на тези на Лавандулата и Розмарина, с много приятен аромат особено след дъжд. Цвета на листата се променя в зависимост от слънцегреенето и състава на почвата. Подходящо за саксийно отглеждане.
Обича слънчеви изложения, добре дренирани и богати на хранителни вещества почви. нимавайте с поливките - растението издържа леко засушаване, но веднъж преводнено - трудно се възстановява след това. Издържа горещини, но на сянка линее. Издържа силни ветрове и лоши климатични условия, но не понася влагата около реки и морета.
Цъфти обилно с ароматни жълти цветове от м.Юли до м.Август. Цветовете са подходящи за изсушаване.
Незаменима подправка към всички месни ястия. Добавя се още към салати, сирена, ориз, зеленчуци, плодови салати, сладка, сладкиши и много други. От цветовете се приготвя чудесен чай. Помиришете - и вашият нос ще усетите към какво да го добавите.

Размер: саксия ф9

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Captcha