• 0888 32 07 24
    0888 32 07 24

Торфени саксийки за разсад - 12 бр

Торфени саксийки за разсад - 12 бр

Модел 235265 In stock
1,40 лв.
  • Дан. основа: 1,40 лв.

Етикети: Торфени саксийки за разсад - 12 бр, 235265, Разтворими саксии

Торфени саксийки за разсад

 

Торфените саксийки се произвеждат от върхов торф, мъхов тип, със степен на разлагане не повече от 15%, пепелност не повече от 8%, влага не повече от 55% с добавка на дървена маса, сулфатна целуоза, калциев хидроксид, макро и микро торове. Те притежават необходимата механическа устойчивост както в сухо, така и във влажно състояние. Конструкцията им не се променя през целия период на развитие на растенията. Торфените саксийки предпазват коренната система на разсада от механически повреждания и деформации, както по време на растежа така също при транспортиране и присаждане. Те не съдържат семена и плевели, причинители на заболявания по растенията и цветята.
Приложение
Торфените саксийки се прапоръчват да се употребяват при отглеждане на различни бързорястящи растения, изискващи подхранване на разсада като например:
- зеленчуци и плодове – краставици, домати, тиквички, дини и други;
- овощни и декоративни култури – касис, боровинка, малина, роза и други;
- цветя – лале, мушкато, примула, калеус, циклама, гладиола и други.

Размер:50 х 50 mm, квадратни (блок от 12 клетки)

Торфени саксии - 100 % биологично разграждащи се,  могат да бъдат пресаждани заедно с растението директно в почвата без да се нарушава кореновата система и така се избягва стреса за растението от пресаждането. Торфените саксии осигуряват добро развитие на растението благодарение на сместа от върхов торф с добавка на дървена маса, сулфатна целуоза, калциев хидроксид, макро и микро торове специално изработени, за да осигурят оптимално и хомогенно овлажняване на растенията. Не възпрепятстват кореновото развитие. Квадратната им форма ви позволява да пестите място и ги прави по-удобни за засаждане в сандъчета.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Captcha