• 0888 32 07 24
    0888 32 07 24

Тревна смес Сахара

Тревна смес Сахара

Модел 8-324 In stock
9,50 лв.
  • Дан. основа: 9,50 лв.

Възможни варианти

Етикети: Тревна смес Сахара, 8-324, Хоби опаковки

Тревна смес Сахара

Нашият он-лайн магазин представя на вашето внимание Тревна смес Сахар. Висококачествена тревна смес със силна устойчивост срещу засушаване, с наситен зелен цвят и плътна фина структура. Притежава добра устойчивост срещу утъпкване, което я прави отличен избор за ливади, паркове и градини, изложени на директна слънчева светлина през летния сезон. Използва се като оръжие срещу ерозията.

Указания за отглеждане:

Подготовка на почвата: Почвата предварително се почиства от плевели, камъни и др., наторява се с комбинирани торове /40-50 кг/дка/, след което се обработва на дълбочина 20-25 см чрез изораване или обръщане с лопата. Вторичната обработка включва фрезоване, подравняване и валиране с тежък валяк за постигане на равен терен.

Сеитба: Сеитбата на тревната смес може да бъде пролетна /март-април/, лятна /юни - август/ и есенна /ceптември-октомври/. Теренът се разделя предварително на квадрати от по 30-35кв.м., които се засяват с 1 кг тревна смес. Семената се разхвърлят равномерно на ръка или с помощта на сеялка. Заравят се леко с гребло на дълбочина -1,5 см, валират се с леки валяци, след което се полива обилно сдъждуване. На следващия ден, поради опасност от извличане на семената от мравки и др. насекоми, е препоръчително третирането на посева с инсектицид.

Поддържане натревния килим: Косене - първото косене на тревата трябва да достигне 6-7 см, а следващите при височина 3-4 см.

Поливане- препоръчва се поливането да се прави вечер, като младата трева се полива с по-малко количество вода, но по-често в интервал до 3 дни, укрепналите посеви се поливат през 5-6 Дни, а старите тревни килими се нуждаят от обилна поливка на всеки 10 дни. Торене - желателно е в началото на годината да се тори с бързодействащи комбинирани торове в норма 30-40 кг/ дка, а през вегетацията се прилагат азотни торове на всеки две седмици nо 5-7кг/дка.


Състав:
Festuca arundinacea/ Власатка тръстиковидна / - 40%
Festuca arundinacea/ Власатка тръстиковидна / - 45%
Lolium perenne/ Пасищен райграс / - 10 %
Poa pratensis/ Ливадна метлица / - 5 %

Препоръчителна сеитбена норма: 35-45 гр/ м²

 

 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Captcha

Сходни продукти

Райграс
Райграс
7,50 лв.
Тревна смес Спорт
Тревна смес Спорт
9,50 лв.
Тревна смес Слънце
Тревна смес Слънце
9,50 лв.
Тревна смес Сянка 1 кг
Тревна смес Сянка 1 кг
16,50 лв.
Тревна смес Сянка
Тревна смес Сянка
9,50 лв.