• 0888 32 07 24
    0888 32 07 24

Тревна смес Универсал

Тревна смес Универсал

Модел 8-32058 In stock
9,50 лв.
Марка Флориан
  • Дан. основа: 9,50 лв.

Възможни варианти

Етикети: Тревна смес Универсал, 8-32058, Хоби опаковки

Тревна смес  Универсал

Нашият он-лайн магазин представя на вашето внимание семена за Тревна смес Универсал. Тя е подходяща за изграждане на нови площи, подсяване и бързо озеленяване. Подходяща за всякакви терени, устойчива на утъпкване със средно изискване за поддръжка.

Указания за отглеждане:

Подготовка на почвата: Почвата предварително се почиства от плевели, камъни и др., наторява се с комбинирани торове /40-50 кг/дка/, след което се обработва на дълбочина 20-25 см чрез изораване или обръщане с лопата. Вторичната обработка включва фрезоване, подравняване и валиране с тежък валяк за постигане на равен терен.

Сеитба: Сеитбата на тревната смес може да бъде пролетна /март-април/, лятна /юни - август/ и есенна /ceптември-октомври/. Теренът се разделя предварително на квадрати от по 30-35кв.м., които се засяват с 1 кг тревна смес. Семената се разхвърлят равномерно на ръка или с помощта на сеялка. Заравят се леко с гребло на дълбочина -1,5 см, валират се с леки валяци, след което се полива обилно сдъждуване. На следващия ден, поради опасност от извличане на семената от мравки и др. насекоми, е препоръчително третирането на посева с инсектицид.

Поддържане натревния килим: Косене - първото косене на тревата трябва да достигне 6-7 см, а следващите при височина 3-4 см.

Поливане- препоръчва се поливането да се прави вечер, като младата трева се полива с по-малко количество вода, но по-често в интервал до 3 дни, укрепналите посеви се поливат през 5-6 Дни, а старите тревни килими се нуждаят от обилна поливка на всеки 10 дни. Торене - желателно е в началото на годината да се тори с бързодействащи комбинирани торове в норма 30-40 кг/ дка, а през вегетацията се прилагат азотни торове на всеки две седмици nо 5-7кг/дка.

Състав:
Lolium perenne/ Пасищен райграс / - 30 %
Lolium perenne/ Пасищен райграс / - 25 %
Lolium perenne/ Пасищен райграс / - 15 %
Festuca rubra rubra/ Червена власатка / - 15 %
Poa pratensis/ Ливадна метлица / - 5 %
Festuca rubra rubra/ Червена власатка / - 10 %

Препоръчителна сеитбена норма: 30-40 гр/ м²

 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Captcha

Сходни продукти

Тревна смес Спорт
Тревна смес Спорт
9,50 лв.
Тревна смес Слънце
Тревна смес Слънце
9,50 лв.
Тревна смес Сахара
Тревна смес Сахара
9,50 лв.
Тревна смес Сянка 1 кг
Тревна смес Сянка 1 кг
16,50 лв.
Тревна смес Сянка
Тревна смес Сянка
9,50 лв.