• 0888 32 07 24
    0888 32 07 24

Фасул Капитано - жълт, плосък, нисък

  • Фасул Капитано - жълт, плосък, нисък

Фасул Капитано - жълт, плосък, нисък

Модел 3-117 In stock
2,50 лв.
Марка Флориан
  • Дан. основа: 2,50 лв.

Етикети: Фасул Капитано - жълт, плосък, нисък, 3-117, Боб

Фасул Капитано - жълт, плосък, нисък

В Европа фасулът бил пренесен наскоро след откриването на Америка. Любителите на цветята се радвали на чуждото растение, чудели се на дългите шушулки и на разнобагрените зърна, скрити в тях. Трябвало да мине много време, докато европейските народи разберат, че фасулът е не само красиво, но и твърде полезно хранително растение. Само допреди малко повече от 300 години бобът, който всички смятат за българско национално ядене, е бил непознат на нашия народ. У нас той бил пренесен от Испания. Бързо допаднал на вкуса на нашия народ и станал една от основните му храни. Няма друга растителна храна, която да засища повече от фасула. Той е един път и половина по-калоричен от пшеничения хляб и три пъти по-калоричен от картофите. Богат е на белтъчини, близки до белтъчините на месото и може да замества месото в храната на човека.

Сорт Капитано  е високодобивен, устойчив на болести, нисък, с височина до 50см. Шушулките са плоски, жълти, без конци, с дължина 15см и ширина 20мм. Зърната са бели. Срок на засяване: 1 април - 15 май, когато температурата на почвата е над 12С и е преминала опасността от слани. Вегетационен период: 70-95 дни

Семена в един грам: 2-3 бр.

В опаковка: 40 гр

 

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол).

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Captcha