• 0888 32 07 24
    0888 32 07 24

Фасул Маравиля де Венеция - жълт, плосък

  • Фасул Маравиля де Венеция - жълт, плосък

Фасул Маравиля де Венеция - жълт, плосък

Модел 3-115 In stock
2,60 лв.
Марка Флориан
  • Дан. основа: 2,60 лв.

Етикети: Фасул Маравиля де Венеция - жълт, плосък, 3-115, Боб

Фасул Маравиля де Венеция - жълт, плосък

В Европа фасулът бил пренесен наскоро след откриването на Америка. Любителите на цветята се радвали на чуждото растение, чудели се на дългите шушулки и на разнобагрените зърна, скрити в тях. Трябвало да мине много време, докато европейските народи разберат, че фасулът е не само красиво, но и твърде полезно хранително растение. Само допреди малко повече от 300 години бобът, който всички смятат за българско национално ядене, е бил непознат на нашия народ. У нас той бил пренесен от Испания. Бързо допаднал на вкуса на нашия народ и станал една от основните му храни. Няма друга растителна храна, която да засища повече от фасула. Той е един път и половина по-калоричен от пшеничения хляб и три пъти по-калоричен от картофите. Богат е на белтъчини, близки до белтъчините на месото и може да замества месото в храната на човека.

Чудото на Венеция е късен сорт с вегетационен период 65-70 дни. Стъблото е високо над 2 м., с 4-5 разклонения. Шушулките са разположени по цялото стъбло, кехлибарено жълти, плоски, крехки, без лико с дължина 22-26 см. и ширина 2-3 см. Подходящ е за прясна консумация и консервиране. Отглежда се на опорна конструкция. Високодобивен.

Сеитбена норма: 10-15 кг/дек. Кълни за 8-10 дни.

В 1 г има приблизително 2-3 бр. семена.

Засаждане: 60 см между редовете и 20 см между растенията.

Опаковка от 40гр

 

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол).

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Captcha