• 0888 32 07 24
    0888 32 07 24

Фасул Посейдон (Лоди)

  • Фасул Посейдон (Лоди)

Фасул Посейдон (Лоди)

Модел 3-120 In stock
2,40 лв.
Марка Флориан
  • Дан. основа: 2,40 лв.

Етикети: Фасул Посейдон (Лоди), 3-120, Боб

Фасул Посейдон (Лоди)

В Европа фасулът бил пренесен наскоро след откриването на Америка. Любителите на цветята се радвали на чуждото растение, чудели се на дългите шушулки и на разнобагрените зърна, скрити в тях. Трябвало да мине много време, докато европейските народи разберат, че фасулът е не само красиво, но и твърде полезно хранително растение. Само допреди малко повече от 300 години бобът, който всички смятат за българско национално ядене, е бил непознат на нашия народ. У нас той бил пренесен от Испания. Бързо допаднал на вкуса на нашия народ и станал една от основните му храни. Няма друга растителна храна, която да засища повече от фасула. Той е един път и половина по-калоричен от пшеничения хляб и три пъти по-калоричен от картофите. Богат е на белтъчини, близки до белтъчините на месото и може да замества месото в храната на човека.

Лоди е холандски средно ранен, нисък, високодобивен сорт. Растенията са високи около 48 см. Цветовете са бели, сравнително едри, разположени в горния пояс и закрити. Шушулките са плоски и дълги 15-20см. Семената са бели, едри. Формата им в надлъжен пререз е елипсовидна. Сортът е устойчив на полягане, високи температури и обикновена мозайка. Подходящ е за прясна консумация и консервиране. Засявайте семената от м.Април до м.Юли за реколта от м.Юли до края на м.Октомври. Сейте след като опасността от слани премине и температурата на почвата е на 12С. Сеитбена норма: 8-10 кг/дка. Кълни за 8-10 дни. Засаждане: 60см между редовете и 40см между растенията.

В 1 г има приблизително 2-3 бр. семена.

Опаковка от 50гр.

 

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол).

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Captcha