Домат Биволско сърце

  • Марка Флориан
  • Модел 104
  • Наличност В наличност
  • 1,40 лв.

  • Дан. основа: 1,40 лв.


 Домат Биволско сърце

 

Доматът е средно късен и изключително високо добивен. Подходящ е за колово отглеждане, защото е индетерминантен (това означава, че червеното биволско сърце е сорт домат, който не е ограничен във височина и може постоянно да нараства).

Основно предимство на червения домат биволско сърце е, че плодовете му са месести и почти без семки. Това ги прави изключително подходящи за производство на всякакви видове доматен сок, лютеница, сосове, консервирани цели домати и др. Друго предимство на тези сортови домати е, че те са средно едри (теглото на един домат е средно около 200 - 220 гр.), много вкусни и ароматни при прясна консумация.

Доматите са с висок добив и са подходящи за производители и износители на зеленчуци, които добиват и търгуват с домати за производство на доматени храни. Този сорт се цени високо от всички любители на домашните зеленчукови градини, поради месестия вкус и високия добив.
Червеното биволско сърце има средно дълга вегетация около 120 - 130 дни.

 

Тип производство:

Средно ранен сорт

Вид:

Високодобивен индетерминантен сорт

Плодове:

Плодовете са с форма на биволко сърце, със средно тегло 200-250 гр., месести, светлочервени на цвят, почти без семена.

Консумация:

Подходящ за прясна консумация.

Вегетационен период:

120-130 дни.

Разфасовка:

0,5 g.

Семена в един грам:

250-350 бр.

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол).  

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър