Грах Амброзия (сладък грах)

  • Модел 3-102
  • Наличност В наличност
  • 1,80 лв.

  • Дан. основа: 1,80 лв.


Грах Амброзия (сладък грах)

Сладък грах, предназначен за ядене на цялата шушулка в пресен или консервиран вид. Съдържа белтъчини, баластни вещества, витамин C,  B,  E, калий, калций, фосфор, магнезий, здравословна захар. Доставя енергия на организма, без същевременно да повишава нивото на кръвната захар. Понижава нивото на холестерола и има благотворно влияние върху костите. Подходящ за отглеждане в цяла Европа. Устойчив на фузариум и мозаечен вирус. Семената са светлозелени и набръчкани. Растенията са храстовидни, високи около 90 см. Шушулките са светло до средно зелени, слабо завити и заострени, дълги 8 – 10 см. Зърната са едри, сочни с отличен вкус. Беритбата извършва в техническа зрялост, когато семената са изпълнили чушката и още не са се втвърдили.

Сеитба:

 –  Предзимно засяване - от средата на октомври до средата на ноември - до замръзване на почвата. Дълбочина на засяване 6-7 см

 –  Пролетно засяване - от края на февруари до средата на март. Дълбочина на засяване 3-5 см

Използва се редова сеитба с растояния 15 см между редовете и 5 см вътре в реда.

Вегетационен период: ранни сортове - 45-50 дни, средно ранни до късни - 60-75 дни.

Сеитбена норма: 20-25кг/дка

Разфасовка: 100гр.

Брой семена в 1 гр – 4-7 бр

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол). 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър