Грах Глориоса

  • Модел 3-100
  • Наличност В наличност
  • 1,40 лв.

  • Дан. основа: 1,40 лв.


Грах Глориоса

Ранен високодобивен сорт градински грах с набръчкани семена. Съдържа белтъчини, баластни вещества, витамин C,  B,  E, калий, калций, фосфор, магнезий, здравословна захар. Доставя енергия на организма, без същевременно да повишава нивото на кръвната захар. Понижава нивото на холестерола и има благотворно влияние върху костите. Лесно приспособим към лоши климатични условия. Дружно растящ, с отлични вкусови качества. Подходящ за преработка, замразяване и прясна консумация. Сортът е силно устойчив на болести. Подходящ за отглеждане във всички региони на България. Растенията достигат височина 65-70см. Шушулките са тъмно зелени, с дължина 8см, леко извити, със заострен връх. Разположени в горната половина на растенията. Зърната са едри, вкусни, с по 7-9 зърна в шушулка. Препоръчваме ви двуредово засяване на ленти 60х15х30см, на дълбочина 5-6см. Грижи по време на вегетация - борба с плевелите, болестите и неприятелите. Поддържане на оптимален воден режим.

Сеитба:

 –  Предзимно засяване - от средата на октомври до средата на ноември - до замръзване на почвата. Дълбочина на засяване 6-7 см

 –  Пролетно засяване - от края на февруари до средата на март. Дълбочина на засяване 3-5 см

Използва се редова сеитба с растояния 15 см между редовете и 5 см вътре в реда.

Вегетационен период: ранни сортове - 45-50 дни, средно ранни до късни - 60-75 дни.

Сеитбена норма: 20-25кг/дка

 

Разфасовка: 100гр.

Брой семена в 1 гр – 4-7 бр

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол). 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър