Грах Ран 1

  • Модел 3-130
  • Наличност В наличност
  • 1,40 лв.

  • Дан. основа: 1,40 лв.


Грах Ран 1


Ранен сорт градински грах. Съдържа белтъчини, баластни вещества, витамин C,  B,  E, калий, калций, фосфор, магнезий, здравословна захар. Доставя енергия на организма, без същевременно да повишава нивото на кръвната захар. Понижава нивото на холестерола и има благотворно влияние върху костите. Подходящ за отглеждане в цяла Европа. Устойчив на фузариум и мозаечен вирус. Семената са светлозелени и гладки. Растенията са храстовидни, високи около 90 см. Подходящ за преработка, замръзяване и прясна консумация.Сортът е много устойчив на болести. Шушулките са тъмно зелени, с дължина 11см, леко извити, със заострен връх. Беритбата извършва в техническа зрялост, когато семената са изпълнили чушката и още не са се втвърдили.


Сеитба:
 –  Предзимно засяване - от средата на октомври до средата на ноември - до замръзване на почвата. Дълбочина на засяване 6-7 см
 –  Пролетно засяване - от края на февруари до средата на март. Дълбочина на засяване 3-5 см
Използва се редова сеитба с растояния 15 см между редовете и 5 см вътре в реда.
Вегетационен период: ранни сортове - 45-50 дни, средно ранни до късни - 60-75 дни.
Сеитбена норма: 20-25кг/дка
Разфасовка: 100гр.
Брой семена в 1 гр – 4-7 бр


Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол). 
 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър