Грах Телевижън (изключително сладък грах)

  • Модел 3-129
  • Наличност няма
  • 1,80 лв.

  • Дан. основа: 1,80 лв.


Грах Телевижън (изключително сладък грах)

Изключително сладък грах, предназначен за ядене на цялата шушулка в пресен или консервиран вид. Съдържа белтъчини, баластни вещества, витамин C,  B,  E, калий, калций, фосфор, магнезий, здравословна захар. Доставя енергия на организма, без същевременно да повишава нивото на кръвната захар. Понижава нивото на холестерола и има благотворно влияние върху костите. Подходящ за отглеждане в цяла Европа. Той се ползва за основна и късна реколта. Висок е най-често до 80 см. Зърната са леко набръчкани и доста едри, със изключително сладък вкус. Чушките на Телевижъна имат дължина обикновено около 11-13 см и съдържат средно 8-9 броя зърна (семена). Грахът Телевижън е с висока устойчивост на бактериален пригор и мозаечен вирус.

Сеитба:

 –  Предзимно засяване - от средата на октомври до средата на ноември - до замръзване на почвата. Дълбочина на засяване 6-7 см

 –  Пролетно засяване - от края на февруари до средата на март. Дълбочина на засяване 3-5 см

Използва се редова сеитба с растояния 15 см между редовете и 5 см вътре в реда.

Вегетационен период: ранни сортове - 45-50 дни, средно ранни до късни - 60-75 дни.

Сеитбена норма: 20-25кг/дка

Разфасовка: 100гр.

Брой семена в 1 гр – 4-7 бр

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена на има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страна на произход. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол).

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър